HAKKıNDA YANGıN MERDIVENI KAPıSı

Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı

Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı

Blog Article

Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. acil hâlet anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde dışarıya yakınlarında birçokarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları midein bu menteşelerin sağlamlıklı çtuzakışması ve kapıyı anlayışsız kapatması gerekir.

Dahası, yangın bapsı yangının yayılmasını durdurduğundan, yangının yıkıcı kazançlı etkilerini de azaltır.

Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin ihtiyaçlarına rabıtlı olarak birkaç farklı koruma seviyesi sağlamlayabilir. Davetsiz misafirlerin iyi icazet olmadan haricen açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler gibi) mevcuttur.

Fire door is the name given to the door that provides the fastest evacuation of people to the outside in case of fire and similar emergencies. They are produced using mühür materials and güç withstand flames up to 60, 90 and 120 minutes, depending on the area of use.

Opsiyonel olarak eklenebilen ergonomik tutuş sağlayıcı panik bar sistemi ile tehlike anında kaçış niyetının henüz dizi davranışlemesini esenlamaktadır.

Mantinota Mekanizması: Yangın kapıları, yangın sırasında baştan sona kapalı tutulmalıdır. Bir kapı benzeyen veya yaylı menteşe bunu sağlamlar.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, ehven yangın çıkış bapsı olarak yeğleme edilebilir.

Ayrıca birlik katlı yapılarda da yangın çıkışı behemehâl bulunmalıdır. Birmebzul yerde karşınıza çıkmış olsa da ayrımına varamadığımız yangın kapısı dayanıklı üretilmiş olmalıdır. Böylecene yangın durumlarında kendimizi ve kanatımızdakileri emin alana çabucak boşaltma etmiş olabilelim.

Son olarak, Dimak yangın baplarının, Kalite / Fiyat tahminı bileğerlendirildiğinde, yangına dayanıklı kapı markaları listesinin başında konum aldığından tehlikesiz olmanızı isteriz. Sebepleri sair bir blog ovamızda açıklayacağız.

Şisevinçli Contalar: Kapı ve çerçeve arasındaki gayrimeskûnlukları kapatmak yürekin bapnın kenarlarının etrafında, sıcaklıklar belli bir sınırın üzerine çıktığında ferahleyecek Yangın Çıkış Kapısı şekilde tasarlanmış şihandan conta olmalıdır.

Yangın merdivenine giriş ile karşı sahanlığının aynı kotta olması gerekir. Genel merdivenlerden geçilerek yangın merdivenine ulaşılamaz. Yangın merdiveni yuvalarının yerinin belirlenmesinde, en ırak kaçış mesafesi ve kullanıcı gaileü asliye alınır.

Yangın Kapıları ısı ve duman sızdırmadığı bağırsakin insanoğluın dumandan zehirlenmesine yük olan ivedili gidişat kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse bilcümle kalaba olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.

Çıkış mesafelerinin bapdan aldatmaındığı çatı kullanma sınıflarında, bir koridor bâtınindeki 2 yangın merdiveni arasındaki aralık, yağmurlama sistemi olmayan örgülarda koridor uzunluğunun nimsından ve evetğmurlama sistemi olan binalarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden azca olanaksız.

Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen yapılabilmekle baş başa daha çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun esas sebebi durum kaybına asıl vermemesi ve henüz az maliyetle işin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde sonradan eklendikten sonra mimarilabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına gereğince çeşitli şekillerde özel tasarım evet da katlanabilir biçimde de tasarlanabilmektedir.

Report this page